3 tips voor jouw Hour of Power

Hour of power 3 tips | Maren Spanjer | OndernemersCoach

Bij Hour of Power denk je misschien aan een pittige workout of juist aan lekker slapen en opladen. Dat bedoel ik er niet mee. Hour of Power is een term die veel door Amerikaanse motivators wordt gebruikt in de zin van een dagelijkse routine die goed voor je is.

Het betekent letterlijk jouw uur van kracht. In de dagelijkse praktijk betekent dat je de dag begint met dit uur. Wat doe je dan in dit uur? Alle dingen die goed voor je zijn en die je verder brengen: bewegen, meditatie, affirmaties, schrijven, lezen.

Als je dit nog nooit hebt gedaan of zelfs nog nooit van hebt gehoord dan denk je misschien “gaap, klinkt saai”. Dat dacht ik aanvankelijk ook. Toch brengt het mij vooral fitheid, rust, ontspanning, kracht, duidelijkheid, kennis en een algeheel lekker gevoel.

1 Lees er eerst eens wat over

Al jaren zijn boeken over dit thema enorm populair. Als je eens wat meer wil lezen over wat het je oplevert en hoe je dat dan moet doen, dan kan ik je de volgende boeken aanraden: Miracle Morning (Hal Elrod), Miracle Equation (Hal Elrod, vervolg op Miracle Morning) en The 5 am Club (Robin Sharma)

2 Probeer het eens een paar keer

Ik ben zelf ooit begonnen naar aanleiding van het boek Miracle Morning. In dit boek stelt schrijver Hal Elrod dat je een uur eerder moet opstaan, namelijk om 5 uur, om de volgende zaken te doen:

Meditatie/Stilte
Affirmaties
Visualisatie
Beweging/Sport
Lezen
Schrijven

Ik werkte toen nog in loondienst met een flinke reistijd, dus ik moest ook wel echt om 5 uur opstaan. Ondanks dat ik het moeilijk vond om de gewoonte van elke dag om 5 uur op te staan vol te houden, vond ik het gevoel dat ik ervan kreeg wel heerlijk. Ik ging heel anders de dag in en naar mijn werk. Omdat ik al zoveel goede dingen had gedaan, had ik al een heel voldaan gevoel voordat de werkdag ook maar begonnen was. Ik maakte me ook niet druk over de planning, de immense to-do lijst van die dag of de vergaderingen. Ik was relaxed en ik had mijn hoofd leeg gemaakt bij het opstaan. Niks kon me deren eigenlijk.

3 Pas het aan naar wat werkt voor jou

Het enige nadeel van de Miracle Morning vond ik dat ik heel erg bezig moest zijn met timers: de tijd in de gaten houden. Tien minuten schrijven, tien minuten lezen, twintig minuten bewegen en de rest was voor meditatie, affirmatie en visualisatie. En dan hup gauw de douche in om me klaar te maken om naar mijn werk te vertrekken.

Ik heb daarom heel erg geexperimenteerd met deze Hour of Power. Ik heb het geprobeerd om dit in de avond te doen. Direct als ik thuiskwam van mijn werk. Maar ik heb het ook geprobeerd als afsluiting van de dag, voordat ik naar bed ging. Dat was op zich ook ontspannend en rustgevend, maar het had niet de kracht van de ochtendroutine.

Sinds ik ondernemer ben, word ik niet gehinderd door vaste werk- en kantoortijden. Ik zou deze ochtenroutine prima ’s ochtends kunnen doen. Ik geloof echter ook in doen wat bij je past. Als ik teveel routine heb, dan voelt dat als moeten en haakt mijn brein gewoon af. Dus haak ik ook af. Daarom heb ik deze Hour of Power verdeeld over de dag. Ook niet elke dag, maar wel een aantal keer per week. Dit vergt wat discipline, want je kunt het ook makkelijk uitstellen en uiteindelijk helemaal niet meer doen.


Probeer het eens na het opstaan en ervaar wat het je brengt.
Ik ben heel benieuwd wat het jou oplevert.

Laat je mij dit weten via een bericht?

2 thoughts on “3 tips voor jouw Hour of Power

Comments are closed.