Over mij, Maren Spanjer

Maren Spanjer Business coach & Training te Tiel | Gelderland | Betuwe

Jij bent niet de enige ondernemer die worstelt met uitstelgedrag

Jij wilt wel stoppen met jouw uitstelgedrag, zodat het ondernemen makkelijker en leuker wordt, maar je weet niet zo goed waar te beginnen. Je bent niet de enige. Veel ondernemers worstelen met uitstelgedrag.

Herken je het volgende?

Je neemt je voor om dat wat je al heel lang uitstelt, zoals zichtbaar zijn op social media, je website aanpassen of potentiele klanten terugbellen, nu echt vandaag te gaan doen. Maar aan het eind van de dag moet je bekennen dat je het weer niet hebt gedaan. Gelukkig kun jij met de juiste mindset en gedragsverandering productiever worden zodat het ondernemen makkelijker wordt en je jouw doelen behaalt.

Persoonlijke groei is de basis van zakelijk succes

Mijn naam is Maren Spanjer en ik help ondernemers die worstelen met uitstelgedrag (vanuit twijfel en onzekerheid) met persoonlijke coaching. Ook jou help ik om productiever te worden en meer vertrouwen te hebben in jezelf en jouw business.

Ik ben gepassioneerd door persoonlijke ontwikkeling. Zo lees ik een aantal boeken per maand over productiviteit, zelfvertrouwen en mindset. Ik luister podcasts van bekende en onbekende motivators (o.a. Brendon Burchard) en kijk ik Netflix docu’s over inspirerende ondernemers (zoals Madam C.J. Walker). De meeste groei echter haal ik uit zelfreflectie in alledaagse situaties (‘Die persoon zei dat tegen me en toen voelde ik me afgewezen. Hoe komt dat?’) Ik geloof niet in veranderen maar in verbeteren: de beste versie van jezelf te worden.

Mijn visie is dan ook dat persoonlijke groei de basis is van zakelijk succes. Het leven is te kort om jouw eigen mooie leven en succesvolle business in de weg te staan. Het is daarom mijn missie om ondernemers zoals jij – lees: ondernemers die worstelen met uitstelgedrag vanuit twijfel en onzekerheid te – helpen om productiever te worden en meer vertrouwen te hebben in zichzelf en hun business. Dit doe ik door maatwerk 1-op-1 coaching: gesprekken en (huiswerk)opdrachten afgestemd op jouw situatie en jouw behoefte.

Zin in Koffie? | Maren Spanjer Business coach & Training te Tiel | Gelderland | Betuwe

We vragen ons weinig af wat we zelf eigenlijk willen

In de huidige jachtige, prestatiemaatschappij moeten we allemaal voldoen aan de norm: zelfverzekerde carrièretijgers die alles goed voor elkaar hebben. We gaan er in mee, sociale dieren als we zijn. We vragen ons weinig af wat we zelf eigenlijk willen. Of wie we willen zijn.

Ik was ook zo. Ik was niet bezig met wat ik wilde, maar met wat ik kon of met wat er op mijn pad kwam. Met een negatief zelfbeeld, onzekerheid en perfectionisme had ik ook nog de bonus: ik was een ware uitstelkoningin.

Op mijn 30ste verjaardag (2010) zag ik in dat ik totaal niet het leven had dat ik wilde. Het roer moest om. Het verlangen om blij te zijn met wie ik ben en te kiezen voor wat ik wil, was vele malen groter geworden dan de angst voor verandering.

Dat was het startpunt van mijn pad van persoonlijke groei.

Het startpunt van mijn pad van persoonlijke groei

De eerste stap die ik zette was een cursus ‘Omgaan met stress’. Ik stond stijf van de stress door alle negatieve gedachten en overtuigingen die ik over mezelf had. In die cursus gingen voor het eerst mijn ogen echt open.

Ik werd me steeds bewuster van gedachten die ik had en leerde hoe ik ze positief kon ombuigen.

Wel merkte ik dat ik dit moest blijven trainen (net als met alle goede gewoontes in het leven). Af en toe had ik een periode dat ik weer meer stress en een negatief zelfbeeld kreeg, waardoor ik enorm veel uitstelde . Dus begon ik structureel meer boeken te lezen over persoonlijke ontwikkeling. Ik ging veel naar cursussen, trainingen en events over onderwerpen die in mijn brede interesse liggen, zoals stress, belemmerende overtuigingen, je passie ontdekken. Ook op professioneel vlak wilde ik verder groeien door een coachopleiding en een NLP opleiding, waar ik persoonlijk ook heel veel over mezelf leerde.

Waar ik mij de afgelopen 10 jaar vooral in heb getraind, is mezelf vragen stellen: ‘Wat doet dit met mij? Waarom voel ik mij zo? Is deze gedachte over mezelf echt realistisch? Wat wil ik eigenlijk? Waarom zit ik dit nu uit te stellen? Waar ben ik bang voor?’

Daarnaast heb ik geleerd om mezelf volledig te omarmen met zowel mijn positieve als negatieve kanten. Nu voel ik mij vrij om te zijn wie ik ben en te doen wat ik wil doen. Ik heb mijn belemmerende overtuigingen los gelaten. Ik vind mezelf goed genoeg. In mijn leven gaat niet alles perfect en soms stel ik ook wel eens dingen uit of twijfel ik aan mezelf. Maar niet meer dagelijks, en daarom vind ik het prima (dat ik dit als perfectionist nog eens zou zeggen).

Wil jij ook niet meer twijfelen aan jezelf en je business?

Misschien lees je dit en denk je: “Dit wil ik ook.” Dan is jouw pad van persoonlijke ontwikkeling een pad dat nog niet uitgelopen is. Het is een mooie reis, zeker als je af en toe achterom kijkt om te zien hoe ver je al bent gekomen. Ik loop graag een stuk mee op jouw pad van persoonlijke groei.

Wat ik voor jou wil betekenen, is dat jij voelt dat je mag zijn wie je wilt zijn. Dat je jezelf durft te zijn, want daardoor wordt je productiever en kun je jouw business succesvol maken.

Productiviteit is meer dan time management en het gebruik van handige tools en apps. Productiviteit is óók vertrouwen hebben in jezelf, je waarde kennen, energie hebben, voelen wanneer en waarom je uitstelt en last maar zeker niet least: goed voor jezelf zorgen. Als deze dingen gewoonte gaan worden, gaat je productiviteit mega omhoog. En dat zorgt ervoor dat het ondernemen makkelijker en leuker wordt, waardoor je je doelen behaalt.

Ik help je deze goede gewoontes te ontwikkelen, op een manier die bij jou, je leven en je business past. Ik geloof niet in een kant-en-klare oplossing, omdat elk mens uniek is. Daarom is mijn persoonlijke coaching altijd 1-op-1 en maatwerk.

Ook dit is typisch Maren
  • Ik houd van positieve mensen die eerlijk en open durven te zijn.
  • Ik ben niet de juiste coach voor jou als jij niet naar jezelf durft te kijken, klaagt maar geen actie onderneemt, vaak excuses hebt en de verantwoordelijkheid niet bij jezelf maar bij een ander legt
  • Tijdens mijn coaching en training mag er gelachen worden.
  • Ik heb een bijna besmettelijk enthousiasme (je bent gewaarschuwd!).
  • Ik ben altijd bezig met to-do lijstjes en plannen maken (EN uitvoeren).
  • Ik draag verschillende, kleurrijke en opvallende brillen.
    Liever een rugzak dan een hippe damestas.
  • Oh en een hele belangrijke nog: het leven is te kort voor slechte koffie.

Wat anderen over mij en mijn coaching zeggen

De oefeningen die we tijdens het coachingstraject hebben gedaan vormen voor mij echt een kompas voor de toekomst. Ze geven mij een nuchtere en tegelijkertijd een positieve kijk op waar ik sta en dat ik met vertrouwen de weg die nog te gaan is tegemoet zie

Max van Willigenberg

Goed luisteren en directe vragen stellen, waardoor ik aan het denken wordt gezet, zodat ik mijn gedrag kan veranderen. Dat is wat Maren erg goed doet! Ik ben ermee geholpen

Joan Jansen

Maren luistert goed, heeft er zin in en is gedreven. Daarnaast ook follow up via whatsapp, dus ook toegankelijk en flexibel.

Elvin Veldhuijzen

Wat zou jij willen bereiken?

Genoeg over mij: ik ben nu heel benieuwd wie jij bent.
Waar loop jij tegen aan bij het ondernemen? Welke dingen stel je uit? Wat zou je willen bereiken?

Plan een gratis ProductiviteitsCall met mij in, zodat ik je 3 tips kan geven om je productiviteit te verhogen

JA, ik wil die Call